Ga de IPitup-challenge aan!

OKRA-SPORT+ daagt je uit: IPitup-challenge

OKRA-SPORT+ daagt je uit om meer te bewegen en om eens buiten de klassieke paden/sporten te treden.

We dagen je uit om tijdens een wandel- of fietstocht op zoek te gaan naar een IPitup-bank in de buurt. Een IPitupbank is een beweegbank. Je kunt er niet alleen samenkomen en zitten maar je wordt er ook geprikkeld om samen te bewegen. De bank is zo uitgerust dat je zo’n 250 verschillende oefeningen kunt doen. Een aantal van deze oefeningen staan op een pancarte aan de bank zelf.

De uitdaging gaat natuurlijk net iets verder dan enkel op zoek te gaan naar zo’n bank. Je krijgt een beweegbankbingokaart mee. Op deze beweegbankbingokaart staan een aantal oefeningen en opdrachten die je kunt doen aan de bank. En zoals bij elke bingokaart is het de bedoeling om de kaart vol te krijgen of vakjes af te vinken. Als bewijs dat je alle opdrachten gedaan hebt kleef je een foto over de opdracht in het vakje. Op deze manier vink je alle vakjes af. Is de kaart vol? Dan bezorg je deze aan OKRA-SPORT+  en maak je kans op leuke gadgets.

Waar vind je de banken?

Een overzicht van alle beweegbanken vind je hier.

Geen beweegbank in de buurt?

Is er geen beweegbank in de buurt? Dat hoeft geen probleem te zijn.

  • OF je vraagt aan de gemeente (via de seniorenadviesraad) om zo’n bank te plaatsen (aankopen of huren). Maar daar hangt natuurlijk voor de gemeente een prijskaartje aan vast.
  • OF je neemt deel aan de alternatieve challenge. Daarbij maak je geen gebruik van een beweegbank maar wel van een gewone zitbank. Inspiratie nodig voor oefeningen aan een zitbank? Bekijk ze hier.

Waar vind je de beweegbankbingokaart?

De beweegbankbingokaart voor individuen, groepen en het alternatief aan een zitbank vind je hieronder in de downloads terug.

Deze uitdaging

  • doe je individueel of in groep
  • is gratis
  • is leuk
  • loopt van april tot september 2023.

De ‘volle’ beweegbankbingokaart stuur je op naar

Veel beweegplezier.