Operatie ‘propere schoenen’

25 november 2021

Na KBC Male is nu ook KBC St. Michiels de trotse bezitter van 2 prachtige kunstgrasvelden.
De velden zitten in de afwerkingsfase  en na de (verlengde) winterstop zal ook bij St. Michiels genoten kunnen worden van krachtbal op kunstgras.

Positieve balans

Ondertussen spelen we in Male bijna een half seizoen op kunstgras. Wij vroegen een aantal clubs die daar met ploegen uit diverse reeksen gingen spelen hoe ze die kennismaking hebben ervaren.

Een korte bloemlezing uit de reacties (die vaak overeen kwamen):

Ik vond dat het spel even snel ging, maar het is wel leuker lopen omdat er geen bulten of harde ondergrond is”,  “Mooie en verzorgde uitstraling.”, ‘Ik vond het een zalige belevenis”, “De altijd duidelijk zichtbare lijnen zijn een meerwaarde”, “Als je een bal gooit, kan je de afdruk nog zien van waar de bal is gevallen dus dat is ook een pluspunt”, “Verdedigend raad ik het wel aan om lichte kniebeschermers te dragen omdat het kunstgras toch wat schuurt.”(nvdr vooral bij een droog veld),  “Sneller spel is mogelijk al is het even wennen aan de ondergrond om (aan) te lopen”,  “Aanvallend merk je bijna geen verschil op. Ik vond het persoonlijk zelfs beter om te werpen.”, “Het kurk kleeft soms aan de bal en kruipt in kleren, schoenen en vliegt ook wel eens in je ogen.”, “Omdat ze het nog niet gewoon zijn, hadden sommigen wat schrik om naar de grond te gaan in verdediging.”, “Vlakke ondergrond, schok absorberend en een goede grip.”

En uiteraard zoals de titel al deed vermoeden: “Je kledij en je schoenen zijn proper na de wedstrijd.

Kortom de balans is positief. BTW wil je weten welke schoenen met studs je op je (kerst)cadeaulijstje moet plaatsen, kijk dan nog eens op deze link:

https://www.eenlevenlangsporten.be/nieuws/kunstgras-welk-schoeisel/