Ga mee de uitdaging aan: 30-30

3 mei 2023

Op zondag 30 april is de achtste editie van 30-30 van start gegaan. Deze campagne daagt de deelnemers uit om gedurende 30 dagen elke dag minstens 30 minuten in het groen te bewegen. 

Al jaren koppelen we een wetenschappelijk onderzoek aan de campagne en we kunnen er niet om heen: bewegen in het groen levert tal van gezondheidsvoordelen op. Deelnemers geven aan dat ze minder stress ervaren, dat ze zich energieker én gelukkiger voelen en bovendien ervaren ze een betere nachtrust.

Pleidooi voor meer groen

Met 30-30 zorgen we ook voor meer groen in Vlaanderen. Voor elke actieve deelnemer planten we extra bos. Want met de campagne willen we ook beleidsmakers wijzen op het belang van (meer) bereikbaar groen. Zo werden er in de voorbije jaren meer dan 30.000 bomen geplant in Stekene, Lokeren, Lochristi, Willebroek en Bornem. 

 

ERVAAR HET ZELF EN DOE MEE AAN DE 8e EDITIE VAN 30-30. 

Wat doe jij? 

Daag jezelf uit om 30 dagen lang 30 minuten per dag te bewegen in het groen. Met bewegen bedoelen we niet enkel lopen, wandelen of fietsen, maar bijvoorbeeld ook dansen, yoga of krachttraining. Zolang je maar beweegt in het groen. Motiveer ook je vrienden, familie, buren of collega’s en moedig elkaar aan in een virtuele groep. 

Wat doet BOS+? 

  • We bieden je een online account met persoonlijk dagboek om je voortgang bij te houden. Indien je dit wenst, kan je aansluiten bij een groep of zelf een groep aanmaken.  
  • We posten regelmatig inspiratie en tips, leuke weetjes en gezondheidsinformatie. 
  • We inspireren je met beweegactiviteiten tijdens de loop van de campagne. 
  • We planten aan het einde van de campagne een echt bos! Hoe groot? Dat hangt van jouw doorzettingsvermogen af. 

Waar wacht je nog op? 

Ga de uitdaging aan en beweeg vanaf 30 april 30 dagen lang 30 minuten in het groen!
Meer weten of je meteen registreren?
Dat kan via de website
www.30-30.be.
Deel jouw 30-30 avontuur met de #3030campagne, zo genieten wij graag mee.

 

30-30 is een campagne van BOS+ in samenwerking met CM en VDK.