Eerste fysieke bijeenkomst krachtbal sinds lang!

28 juni 2021

Maandag 28/6/2021 waren 27 van de 35 krachtbalclubs vertegenwoordigd op de vergadering in de vergaderzaal aan de Xaverianenstraat in St. Michiels. Het was de eerste fysieke bijeenkomst sinds lang en het deed deugd. Niet alleen om elkaar in levende lijve terug te zien maar ook om te horen dat iedereen heel veel zin heeft om er komend seizoen opnieuw in te vliegen. We hopen dat het gevreesde ledenverlies meevalt en dat de krachtbalfamilie (minstens) even groot blijft als voorheen.

Voorzitter Geert schetste mooi wat de voorbije periode betekende maar keek vooral hoopvol vooruit. Nu de kleedkamers en douches terug open mogen en het aantal sporters op activiteiten stelselmatig stijgt door de versoepelingen, kan de voorbereiding op de competitie ’21-’22 van start gaan. Dat kan in eerste instantie met een gewone (zomerse) clubactiviteit – zoals de stranddag die KBC St. Michiels recent organiseerde – om dan eind juli/begin augustus met de eerste trainingen weer volledig uit de startblokken te schieten.

Tijdens de constructieve bijeenkomst werden Marc D’hoore, Jan Geeroms, Jan Verstraete, Walter Braem en Stefaan Quintijn allen opnieuw verkozen voor het bestuur/comité waar ze deel van uitmaken.

Nog enkele nieuwtjes uit de vergadering, waarin niet toevallig het woordje ‘digitaal’ vaak terugkeert:

  • Voortaan mogen clubs de medische geschiktheidsattesten ook volledig digitaal doorsturen (nadien opsturen per post hoeft niet meer).
  • Vanaf september zullen de scheidsrechters digitaal uitgenodigd worden voor de wedstrijden. De klassieke gele kaarten verdwijnen dus. Clubs zullen een te ondertekenen kwitantie kunnen downloaden via de online clubpagina. Meer info volgt.
  • Er zullen in de loop van de competitie opleidingssessies ‘digitaal ledenbeheer’ georganiseerd worden voor de clubsecretarissen. Info volgt.
  • Via het noodfonds – cfr. eerdere nieuwsbrief – zullen clubs financieel ondersteund worden voor de (her)opstart van jeugdwerking. De federatie doet er een extraatje bovenop met een daling van het lidgeld (jeugd)spelers en het schrappen van de boetes die genoteerd werden in die paar speeldagen die er waren.