ACTIVE-AGE@home

6 maart 2024

ACTIEF@thuis: bezoek een oudere persoon uit jouw eigen buurt!

Fysieke activiteit aan huis voor kwetsbare ouderen

Onderzoekers van Arteveldehogeschool ontwikkelden een functioneel oefenprogramma genaamd ACTIEF@thuis voor kwetsbare 70-plussers. Dit zijn 70-plussers die moeilijkheden ondervinden in het dagelijkse leven omwille van de minder spierkracht, wandelsnelheid en evenwicht. Wat het oefenprogramma uniek maakt is dat lokale vrijwilligers, mantelzorgers, ankerfiguren uit de buurt, … opgeleid worden om de oefeningen bij de kwetsbare 70-plussers thuis te gaan begeleiden. Er wordt daarbij enkel geoefend met materialen uit de thuisomgeving zoals boeken, boodschappentassen en stoelen. Een specifieke vooropleiding of ervaring is dus niet nodig!

Momenteel is het project opgestart in de pilootregio’s Gent, Leuven, Bonheiden en Brussel Noord. Je kan je nu opgeven als lokale vrijwilliger of mantelzorger om een korte vorming te volgen en oefensessies te begeleiden. Het betreft een engagement van ongeveer 3u per week of onderling te bespreken. Ook 70-plussers zelf die willen deelnemen aan het oefenprogramma kunnen zich nog aanmelden.

Geïnteresseerde lokale vrijwilligers, mantelzorgers of deelnemers (70-plussers) kunnen zich via onderstaande link aanmelden of via het telefoonnummer 0475 40 25 90.


Aanmeldingslink

Meld je hier aan 

Het volledige functieprofiel van de vrijwilliger

Lees hier het functieprofiel

Meer informatie over de studie vind je op de projectpagina

Ga naar de projectpagina

 

 

Neem contact op

Dimitri Vrancken

0475 40 25 90