Skydiven met senioren

1 juni 2023

🪂”Take a parachute and jump”🪂

Dat is wat 17 senioren gisteren hebben gedaan tijdens een tandemsprong in het Spa Skydiving center. Een niet alledaagse activiteit om met senioren te doen. Het is eens iets anders dan de traditionele sporten wandelen en fietsen. Een activiteit voor jong en oud. De oudste deelnemer was 82 jaar🥰.

Het initiatief kwam van Benny Vancampfort, educatief medewerker OKRA Kempen. “Een tijdje geleden hebben we een bevraging gedaan naar ideeën voor nieuwe sporten/initiatieven. Hieruit bleek dat heel wat van onze senioren interesse hadden in valschermspringen. En zo gezegd, zo gedaan. Met een opkomst van 17 senioren mogen we zeker niet klagen”, aldus Benny.

Nadat de vliegpakken werden aangedaan en de harnassen op maat werden afgesteld trokken we richting vliegtuig. Na een vlucht van ongeveer 15 minuten ging het luik open en kon de sprong beginnen. Na een vrije val van 45 seconden opende de parachute en was het gedurende 10 minuten puur genieten van het mooie landschap om nadien zacht te landen in het grasveld.

De 1ste reacties toen onze senioren terug met hun voeten op de grond kwamen:
“Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen”, “Kei plezant”, “Fantastisch”, “Wat een ervaring”, “Volgend jaar opnieuw!”, “Superblij dat ik dit heb mogen doen”,…
Kortom iedereen was laaiend enthousiast!