HET REIZEND DAGBOEK

18 december 2020

Met deze laagdrempelige tip willen we inzetten op bemoediging, beweging en verbinding in onze lokale trefpunten

Challenge – Het reizend dagboek

Het coronavirus raakt ons allemaal. In hetgeen we dagelijks doen, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. De coronamoeheid slaat toe, net nu we in een tweede lockdown zitten en het aantal besmettingen hoog is (en blijft). We worden beperkt in hun doen en laten. En dat is nodig om de pandemie te overwinnen… Maar dat betekent ook dat mensen zich sneller eenzaam voelen, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weer
normaal wordt.

Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig. Gebruik daarom een reizend dagboek. Zo kan je contact houden met elkaar binnen OKRA en OKRA-SPORT+. Jij krijgt het dagboek van de ene. Je vult het dagboek aan met een goed idee waarmee je klaarstaat voor anderen, een boodschap, oproep, vraag, recept of een serieus of minder serieus verhaal dat je wil delen. Enkele dagen later breng je het naar een andere OKRA-vriend. Het voordeel is dubbel. Je blijft in contact met elkaar en je komt buiten voor een (korte) wandeling of fietstocht om het dagboek af te geven of in de bus te stoppen.

Het is een prima middel om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.

Aan de slag?

  • Wat heb je nodig? Een schriftje of dagboek.
  • Noteer kort het opzet (je kan bovenstaande tekst gebruiken of aanpassen)
  • Laat het boek z’n werk doen.

Tips:

  • Laat het dagboek tegen een bepaalde datum terugkeren naar de verantwoordelijke.
  • Een groot trefpunt: breng meerdere dagboeken in omloop.

In de media 'Reizend dagboek zet mensen in beweging' - Kerk&Leven

Met laagdrempelig project zet OKRA-SPORT+ in op bemoediging, beweging en verbinding in lokale trefpunten.

Een reizend dagboek. Daarmee wil de vzw OKRA-SPORT+ haar leden een hart onder de riem steken en helpen om vol te houden ondanks alle beperkingen tijdens de coronapandemie.

Het trefpunt Horebeke (Oost-Vlaanderen) ging er alvast mee aan de slag.

Lees hier het volledige artikel.