Een gezonde planeet dankzij de voedingsdriehoek

4 mei 2021

Een gezond en milieuverantwoord menu samenstellen? Da’s geen eitje.

De voedingsdriehoek van Gezond Leven schiet te hulp! Samen met het Departement Omgeving werd de milieu-impact van onze voeding daarin nog sterker onderbouwd en vertaald naar concrete tips voor de consument. Zo sla je met de voedingsdriehoek twee vliegen in één klap: je eet gezond voor jezelf én voor de planeet!  Hoe ziet zo’n voedingspatroon er dan uit? Een klein tipje van de sluier: plantaardige voeding mag wat meer plek inpalmen op ons bord.Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.

 

Hier vind je een antwoord op jouw vragen:

Zie ook de figuur onder de quote.

Meer weten? www.gezondleven.be

We staan er niet altijd bij stil, maar wat er vandaag op ons bord komt, legt een zware druk op onze planeet. En zo ook op onszelf en op de toekomstige generaties.
- Vlaams Instituut Gezond Leven

Volg de e-learning: De voedingsdriehoek: integratie gezondheid en milieu

In 2017 werd de voedingsdriehoek herzien en lag de focus op de gezondheidseffecten. Anno 2021 werden ook de milieu-aspecten meegenomen in de aanbevelingen. De voedingsdriehoek geeft meer dan ooit richting om betere voedingskeuzes te maken: zowel voor je eigen gezondheid als die van de planeet. Van een win-win gesproken. De e-learning duurt 45 à 60 minuten

Volg de e-learning