All for Zero: Oproep voor lokale projecten 2023

22 december 2022

Het actieplan All for zero streeft naar nul verkeersdoden. En dat is iets waar we samen voor moeten gaan. Want verkeersveiligheid is essentieel in de overgang naar een duurzamere mobiliteit. Mobiliteit is een vrijheid waarvan we alleen kunnen genieten als we ons veilig voelen in het verkeer.

Georges Gilkinet, federaal minister van mobiliteit, trok naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de Staten-Generaal voor de verkeersveiligheid de lancering van het actieplan All For Zero op gang. All for zero maakt onderdeel uit van een visie op verkeersveiligheid die wordt gedeeld door de federale en regionale ministers bevoegd voor verkeersveiligheid. Een gemeenschappelijke verbintenis om onveiligheid op de weg (beter) te bestrijden. En daarvoor willen we concrete oplossingen.

Een eerste projectoproep All For Zero, gelanceerd in februari 2022, was een groot succes! Tientallen projecten van verenigingen, buurtcomités en gewone burgers kregen steun. Hierdoor werpt All For Zero nu zijn vruchten af voor veiligere wegen voor iedereen.

Laten we samen de verkeersveiligheid blijven verbeteren.

Een nieuwe oproep, voor projecten die in 2023 zullen worden uitgevoerd, komt er door het succes van de eerste editie. Deze oproep loopt tot 31 januari 2023. Heb je een oplossing rond verkeersveiligheid die een antwoord biedt

  • op de realiteit van een wijk, gemeente of stad, overal op het grondgebied
  • op verschillende niveaus

Het streven naar nul verkeersdoden is teamwerk.

Het voorstellen van een project is eenvoudig: vul het online formulier HIER in.

Meer info 

Om beter de achtergrond van All for Zero te begrijpen, kunt u terecht op www.all-for-zero.be

Voor meer informatie over de oproep: https://all-for-zero.be/storage/minisites/extra-informatie-oproep-lokale-projecten.pdf

Voor een overzicht van de in 2022 uitgevoerde projecten: https://youtu.be/hFeIW8VeA0o

Projectvoorstel indienen: vul dit online formulier in.

Nog vragen? Je kan contact opnemen met de FOD Mobiliteit en Vervoer via het adres [email protected].